Αστρολογία, Ζώδια και Αστρολογικές Προβλέψεις
×

Σφάλμα!

Συνταγές Μαγειρικής για τα ζώδια!

Επειδή το Oroskopos.gr ξέρει και να μαγειρεύει σου δίνει 12 υπέροχες συνταγέςμαγειρικής για κάθε ζώδιο…

Συνταγές Μαγειρικής για τα ζώδια!

«Τι να μαγειρέψω σήμερα»; Μία κλασική σκέψη που περνά από το μυαλό όλων μας κάθε μέρα ...   Θέλεις να μαγειρέψεις κάτι διαφορετικό, να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα, να εντυπωσιάσεις, να πλανέψεις ή απλά να απολαύσεις και δεν ξέρεις τι ... Τα άστρα σου δίνουν λύση και στην κουζίνα...Συνταγές μαγειρικής και μυστικά της κουζίνας, όπως ταιριάζουν στα 12 ζώδια! Νόστιμες λαχταριστές συμβουλές, έτσι όπως ακριβώς ταιριάζει σε κάθε ζώδιο! Και δίαιτα… από Δευτέρα...

 

ΚΡΙΟΣ: Φωλιές Τυριών

Δεν έχεις ούτε την υπομονή, ούτε το χρόνο, ούτε και τη διάθεση βρε αδερφέ, να ψωνίζεις υλικά και να μαγειρεύεις με τις ώρες! Μία γρήγορη αλλά πεντανόστιμη συνταγή, που απαιτεί απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, είναι το καλύτερο σου! Πάμε λοιπόν (και γρήγορα):

Υλικά:

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 1,5 φλιτζάνι διάφορα τυριά (ότι έχει το ψυγείο)
 ½ φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι πράσινες πιπεριές σε ροδέλες άνισες
1 κονσέρβα μεσαίου μεγέθους μανιτάρια
 500 ml κρέμα γάλακτος
 1 bakingpowder
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες: Βάζεις τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε μία λεκάνη και ανακατεύεις. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι δοκιμάζοντας. Πετάξου λίγα εκατοστά πιο δίπλα, να προθερμάνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω. Χτύπα τα ασπράδια των αυγών σε μία άλλη λεκανίτσα (μην βιαστείς και τα κάνεις χάλια…) και πρόσθεσε τα στα υπόλοιπα υλικά. Φτιάξε ζύμη με το bakingpowder και το αλεύρι, προσθέτοντας σιγά-σιγά νερό ώσπου να γίνει εύπλαστη (σιγά-σιγά είπαμε!). Ανοίγοντας το φύλλο, φτιάξε μικρά κυκλάκια, ίσα με την παλάμη σου για βάση, στα οποία προσθέτεις μέρος του μείγματος των υλικών και χρησιμοποιείς ίδια κυκλάκια  για «καπάκι». Στο αλειμμένο με το βουτυράκι ταψί και ψήσιμο για 20 λεπτάκια! Τσακ μπαμ, είδες;


ΤΑΥΡΟΣ: Σουτζουκάκια Σμυρνέικα Ελαφριά
Σ’ αρέσει το μαγείρεμα και αν είσαι γνήσιος Ταύρος το βρίσκεις μέχρι και διασκεδαστικό! Αγαπάς την παράδοση αλλά και την εμφάνισή σου, οπότε τι καλύτερο από τα πολυαγαπημένα σουτζουκάκια αλλά χωρίς πολλές θερμίδες ώστε να μην μας παχύνεις;

 

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
 1,5 κουταλάκι κύμινο
1, 5 φλιτζάνι φρυγανιά σικάλεως τριμμένη
1 αυγό
Σάλτσα ντομάτας (με λίγο λάδι και λίγο κύμινο)

      

Οδηγίες: Ανακατεύεις καλά-καλά και με μπόλικη υπομονή, όλα τα υλικά και πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια σε ότι μέγεθος επιθυμείς και τραβάει η όρεξη σου. Ζεσταίνεις τον φούρνο στον αέρα πάνω-κάτω στους 180 βαθμούς και τοποθετείς τα σουτζουκάκια σε ένα ταψάκι με ελάχιστο λάδι. Ψήνεις για περίπου 30 λεπτά, γυρνώντας τα και ελέγχοντας αν έχουν ψηθεί. Φτιάχνεις τη σάλτσα ντομάτας όπως τραβάει επίσης η όρεξη σου και προσθέτεις τα ψημένα σουτζουκάκια. Αφήνεις σε μέτρια φωτιά, για μισή περίπου ώρα να βράζουν (χωρίς να δοκιμάζεις όλη την ώρα… και voila! Έτοιμο, πεντανόστιμο και διαιτητικό! Συνόδεψε το με ρυζάκι, ξέχνα τις τηγανητές πατάτες και τις βούτες με το ψωμάκι!


ΔΙΔΥΜΟΣ: Σπιτικά Σουβλάκια
Είσαι από τους ανθρώπους που αγαπάς το junkfood και το delivery, ειδικά όταν το μοιράζεσαι με φίλους στο σπίτι! Γιατί όμως να μην το κάνουμε πιο οικονομικό και πιο υγιεινό; Σουβλάκια από… σπίτι λοιπόν!

Υλικά

 10 σουβλάκια χοιρινό ή κοτόπουλο(καλαμάκια)
10 ελληνικές πίτες για τυλιχτό σουβλάκι
3 μεγάλες τομάτες κομμένες σε ροδέλες
 1 γιαούρτι 500 gr
1 ολόκληρο μεσαίο σκόρδο τριμμένο
 1 ολόκληρο μεγάλο κρεμμύδι
1 μεσαίο αγγούρι τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι, λάδι, ρίγανη

 

Οδηγίες: Ψήνεις τα σουβλάκια αφού τα έχεις αλείψει με λάδι, αλάτι και ρίγανη στο grill στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου μισή ώρα (το ελέγχεις κιόλας, μην χαζεύεις στην τηλεόραση ή στο facebook!). Τις πιτούλες τις ψήνεις στην τοστιέρα όσο εσύ θες αφού πρώτα τις έχεις περάσει με λίγο λάδι, αλάτι και ρίγανη!
Παράλληλα ετοιμάζεις το τζατζίκι, ανακατεύοντας γιαούρτι, σκόρδο και αγγούρι, προσθέτοντας και ταυτόχρονα δοκιμάζοντας αλάτι και λαδάκι! (Συμβουλή: Μην μιλάς στο τηλέφωνο καθώς μαγειρεύεις Δίδυμε!) Όταν ετοιμαστούν όλα, τυλίγεις στη πίτα τα επιθυμητά υλικά και απολαμβάνεις το πολυαγαπημένο μας σουβλάκι! Αν δεν είσαι σε δίαιτα, συνόδεψε το με τηγανητές πατάτες! Μιαμ!


ΚΑΡΚΙΝΟΣ:
Παραδοσιακή Γαλατόπιτα της Ηπειρώτισσας Γιαγιάς
Ένα γλυκό εκατοντάδων  ετών, με νοστιμιά, παράδοση και… τόπο καταγωγής! Ότι πρέπει για ένα Καρκινάκι! Ξεκινάμε!

Υλικά

2 λίτρα γάλα φρέσκο

1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό

 3 φύλλα κρούστας

10 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

2 βανίλιες

1 κούπα ελαιόλαδο

λίγη άχνη ζάχαρη

λίγη κανέλα

Οδηγίες: Βράσε σε χαμηλή φωτιά στη κατσαρόλα το γάλα με το σιμιγδάλι, την κανέλα, τη κανονική ζάχαρη και το λάδι. Ανακατεύεις με μια κουτάλα μέχρι να σφίξει και να ετοιμαστεί η κρέμα. Κατεβάζεις από τη φωτιά μέχρι να κρυώσει η κρέμα. Ύστερα χτυπάς τη κρέμα, τα  αυγά και τις βανίλιες. Στρώνεις σ' ένα ταψί τα φύλλα αφού πρέπει πρώτα να το λαδώσεις λίγο και άσε λίγο τα φύλλα να περισσεύουν από το ταψί. Αδειάζεις την κρέμα, μαζεύεις τις άκρες ζύμης που περισσεύουν και τις τοποθετείς πάνω στη κρέμα, κατά μήκος του ταψιού και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτάκια! Μια οικογενειακή πιτούλα για όλους τους ανθρώπους που αγαπάς! 


ΛΕΩΝ: Σπαγγέτι με σαμπάνια και χαβιάρι
Ε, τι να λέμε τώρα! Ούτε θες να χαλάσεις τον πολύτιμο χρόνο σου στη κουζίνα, ούτε να παραλείψεις  να δημιουργήσεις ένα φαγητό που μοσχοβολάει πολυτέλεια! Έχουμε την λύση λοιπόν!

Υλικά

 1 πακέτο μακαρόνια Νο1ο
1 1/5 κούπα κρέμα γάλακτος
100 gr μαύρο χαβιάρι
1 κούπα σαμπάνια
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
αλάτι, πιπέρι, λάδι

Οδηγίες: Βράζεις τα μακαρόνια και αφού ετοιμαστούν και τα σουρώσεις τα ξανατοποθετείς στη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτεις αμέσως λάδι, κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο, το χαβιάρι και τη σαμπάνια, με τη σειρά που στα αναφέρουμε και ανακατεύοντας συνεχώς! Έτοιμο ένα λαμπερό, εντυπωσιακό, ακριβό και πολυτελές πιάτο, όπως ακριβώς σου ταιριάζει!


ΠΑΡΘΕΝΟΣ:
Χρωματιστή Βιταμινούχα Σαλάτα
Γιατί εσύ Παρθενάκι μου είσαι για την τελειότητα. Θες και υπέροχη γεύση και ολόσωστη διατροφή! Για δες εδώ τι σου έχουμε!

Υλικά

100 gr. Παρμεζάνα
100 gr βρασμένο κουνουπίδι
Μισή κούπα ρόδι

Μισή κούπα δαμάσκηνο αποξηραμένο

100 gr βρασμένο μπρόκολο

2 καρότα τριμένα

Σπανάκι κομμένο με τα χέρια (όσο θες)

Ξύδι μπαλσάμικο

1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι

3 Πιπεριές σε διάφορα χρώματα κομμένες σε ροδέλες Μαρούλι μισό

Λίγο Μαϊντανό

Λίγο Φρέσκο Κρεμμύδι

Λίγο Τζίντζερ

Λίγα Κρουτόν

Αλάτι, Πιπέρι, Λάδι


Οδηγίες:
Αφού ανακατέψεις όλα σου τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς στο μπλέντερ το ξύδι, το λάδι και το μέλι, το ρίχνεις στη σαλάτα, προσθέτοντας αλάτι και ελάχιστο πιπέρι και ανακατεύεις ξανά. Στο τέλος προσθέτεις από πάνω την παρμεζάνα σε φλοίδες λεπτές κομμένη και τα κρουτόν. Μία σαλάτα γεμάτη νοστιμιά και βιταμίνες! Μία σαλάτα τέλεια όπως εσύ είναι έτοιμη!


ΖΥΓΟΣ: Αυθεντική Γαλλική
Gourmet Κις Λορέν
Κάτι που να θυμίζει Παρίσι, γκουρμεδιές, γούστο αλλά να μην σε κουράσει και πολύ, ε; Εδώ είμαστε!

Υλικά:

400 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 gr βούτυρο

Λίγο βούτυρο για να αλείψετε τις φορμίτσες

250 gr μπέικον ψιλοκομμένο

1 κούπα φλιτζάνι (240 ml) γάλα

1,5 κούπα κρέμα γάλακτος

5 αβγά

Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

 

Οδηγίες: Ανακατεύεις το αλεύρι,  το βούτυρο,  1 αυγό, μισή κούπα κρέμα γάλακτος και το αλάτι. Μετά ζυμώνεις(με στυλ!).  Χωρίζεις τη ζύμη σε 8-10 (εξαρτάται το μέγεθος που θες) απλωμένα κυκλάκια ώστε να τα φτιάξεις σε σχήμα ταρτούλας και αφού τις «σχηματίσεις», τις αφήνεις στο ψυγείο για μισή ωρίτσα. Ύστερα τις  ψήνεις  για 15 λέπτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς. Βγάλ’τες από το φούρνο και άσ’τες να κρυώσουν. Σε ένα μπολ πρόσθεσε τα υπόλοιπα αυγά, το μπέικον, την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, το γάλα, αλάτι, το πιπέρι και μία κοφτή κουταλίτσα του γλυκού μοσχοκάρυδο. Ανακατεύεις μέχρι να γίνει κρέμα, την οποία προσθέτεις με στις τάρτες. Τις ξαναψήνεις για 20-30 στους 180 βαθμούς και έτοιμη η διάσημη γαλλική τάρτα! Για διευκόλυνση και για να μη μου κουράζεσαι, φτιάξε τις τάρτες με το σωστό σχήμα, χρησιμοποιώντας φόρμες για τάρτες μίας χρήσης, που τις βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ! BonAppetit!


ΣΚΟΡΠΙΟΣ:
Σοκολατάκια αφροδισιακά

Όχι ότι η σοκολάτα δεν είναι από μόνη της αφροδισιακή αλλά τα συγκεκριμένα σοκολατάκια μοσχοβολάνε φουλ ερωτισμό όπως ακριβώς κι εσύ!

Υλικά:

1 κουβερτούρα σοκολάτα πραλίνας

Λίγα μπαχαρικά του…πάθους ( Πιπέρι, μοσχοκάρυδο, κανέλα, σαφράν)

Τριμμένο καρύδι

 Οδηγίες: Λιώνεις και στρώνεις την κουβερτούρα. Την ανακατεύεις με τα μπαχαρικά (μία κοφτή κουταλίτα του γλυκού από κάθε μπαχαρικό, μην το παρακάνεις πάλι Σκορπιέ…). Πλάθεις σοκολατάκια στο μέγεθος που θες πάνω σε μία λαδόκολλα και ρίχνεις από πάνω το καρύδι. Μόλις κρυώσουν μπορείς να απολαύσεις μία γεύση…κόλαση!


ΤΟΞΟΤΗΣ:
Ταϋλανδέζικα
Noodles με γάλα καρύδας και κάρυ
Εξωτικό, διαφορετικό και με γεύση που σε ταξιδεύει πολλά χιλιόμετρα μακριά! Όχι που θα καθόταν ένας Τοξότης να φτιάξει μουσακά! Για πάμε!

Υλικά

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

Λίγο φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 κολοκυθάκια κομμένα σε λωρίδες

3 καρότα ψιλοκομμένα

1 κονσέρβα babycorns

1 λίτρο γάλα καρύδας

1 κύβο ζωμό λαχανικών

400 gr νουντλς αυγού

σάλτσα σόγιας

λάδι, πιπέρι, κάρυ

Οδηγίες: Σοτάρεις σε ένα βαθύ  τηγάνι στο λάδι και σε μέτρια φωτιά, όλα τα λαχανικά. Αφού πάρουν χρώμα ρίχνεις τα νουντλς και ανακατεύεις για 5 λεπτά. Μετά ρίχνεις το γάλα καρύδας, όσο πιπέρι θες, δύο κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας και μία γεμάτη κουταλιά της σούπας κάρυ. Ανακατεύεις για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρει βράση και είσαι έτοιμος για μία… εξωτική εμπειρία!

 


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ:
Φαγκρί φούρνου με πατάτες

Παράδοση, απλότητα, νοστιμιά και υγεία σε ένα πιάτο. Γιατί ο Αιγόκερως ξέρει… Πάντα ξέρει….

Υλικά

1 φαγκρί του 1 κιλού περίπου καθαρισμένο από λέπια και πλυμένο

3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 ντομάτες κομμένες σε λωρίδες

5 πατάτες κομμένες για φούρνο με τη φλοίδα τους

Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, λάδι

Οδηγίες: Σε ένα ταψί ή πυρέξ, στρώνεις τις πατάτες, προθέτοντας αλάτι, πιπέρι και λάδι και τα ανακατεύεις. Βάζεις το ψάρι στη μέση και το καλύπτεις με τα κρεμμύδια και τις ντομάτες και αλατοπιπερώνεις (με μέτρο ε; Ξέρεις εσύ…) Στο τέλος ρίχνεις τη ρίγανη σε όλο το ταψί και προσθέτεις και λίγο ακόμα λάδι από πάνω περιχύνοντας. Καλύπτεις το σκεύος με αλουμινόχαρτο και το ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω, για 40-50 λεπτά. Βγάζεις το αλουμινόχαρτο και ψήνεις για άλλα 15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα! Και είσαι έτοιμο Αιγοκεράκι!



ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Κεφτέδες Βίγκαν

Θες κάτι πεντανόστιμο, γεμάτο βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, που ταυτόχρονα να σέβεται και την κάθε γήινη ζωή του πλανήτη και να είναι και πολλά βήματα μπροστά από κοκκινιστά, μουσακάδες κτλ, έτσι δεν είναι; Πάμε λοιπόν!

Υλικά

1 κούπα βρασμένα ρεβίθια

1 κούπα φυτρωμένες φακές ψιλοκομμένες

1/2  κούπα τριμμένη φρυγανιά

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Λάδι

Αλάτι, πιπέρι


Οδηγίες
: Σε μία λεκάνη ανακατεύεις όλα τα υλικά εκτός από το λάδι, προσθέτοντας όσο αλάτι και πιπέρι επιθυμείς και πλάθεις κεφτεδάκια. Τα ρίχνεις στο τηγάνι που έχεις ζεστάνει το λάδι, τα τηγανίζεις σε μέτρια φωτιά  και είσαι έτοιμος! Απλά αλλά και εναλλακτικά όπως ακριβώς κι εσύ!


ΙΧΘΥΣ:
Χρωματιστό Ριζότο με Θαλασσινά

Τι καλύτερο για ένα ξεχασιάρικο και γοητευτικά αφηρημένο Ψαράκι από ένα φαγητό που να ξεχάσεις και 1-2 υλικά κανείς δεν θα το καταλάβει;  Επιστράτευσε φαντασία και δημιουργικότητα και ξεκινάμε!

Υλικά:

2 φλιτζάνια ρύζι για ριζότο

1 φλιτζάνι διάφορα λαχανικά (μανιτάρια, πιπεριές, πράσο, αρακά, κερεμμυδάκι φρέσκο ή ξερό και ότι άλλο τραβάει η... φαντασία σου)

1 φλιτζάνι διάφορα θαλασσινά (μύδια, στρείδια, καβούρι, γυαλιστερές, γαρίδες και ότι άλλο σου θυμίζει γευστικά την αγαπημένη σου θάλασσα!)

λάδι

2 κύβοι λαχανικών

1 γιαούρτι

πιπέρι

αλάτι (αν χρειαστεί)

 

Οδηγίες: Σε μια κατσαρόλα σόταρε ότι λαχανικό και θαλασσινό έχεις, στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια πρόσθεσε το ρύζι, 1,5 κούπα νερό, το πιπέρι και τους κύβους. Ανακάτευε όσο πιο συχνά μπορείς, σε μέτρια φωτιά και μην αφαιρείσαι από τίποτα άλλο! Ανακάτευε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά από το ρύζι. Δοκίμασε προς το τέλος μήπως χρειάζεται επιπλέον αλατάκι και καλή όρεξη γλυκό μας Ψαράκι!

Διάλεξε το πακέτο που σου ταιριάζει:
10 Astro Coins

10 Λεπτά Ομιλίας

από 22,70€ μόνο 13€

20 Astro Coins

20 Λεπτά Ομιλίας

από 41,50€ μόνο 24€

60 Astro Coins

60 Λεπτά Ομιλίας

από 102,90€ μόνο 50€

Αξιολόγηση
4,29 βαθμολογία
7 αξιολογήσεις